Case

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij. Gezamenlijk bestrijden en voorkomen ze eenzaamheid, verminderen kwetsbaarheid en bevorderen ze zelfredzaamheid met als doel de oudere in staat te stellen zijn eigen leven te blijven leiden zoals hij/zij dat wenst.

Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt. Daarom beloven ze iedereen die met hen meedoet dat ouderen blijven genieten. Een steeds groter wordende groep in onze samenleving. Zichtbaarheid en herkenbaarheid wordt daarom ook steeds belangrijker voor deze prachtige organisatie.

Disciplines: Branding, Design, magazine, brandbook, huisstijl

Positionering

Het Ouderenfonds heeft ons benaderd om kritisch te kijken naar de bestaande identiteit en de positionering aan te scherpen en te verbeteren. Het logo moest ongewijzigd blijven waardoor we het vooral hebben gezocht in het versterken en herkenbaarder maken van de grafische vormentaal, toepassing fotogebruik, typografie en uitbreiding van het kleurenpalet.
Kernwoorden zijn warmte, betrokkenheid en hoop. Ouderen en hun verhalen zijn bijzonder, inspirerend en waardevol. Dit hebben we toegepast in alle facetten van de nieuwe positionering.

Magazine GOUD! & Communicatie

Eén van de nieuwe communicatiemiddelen is het magazine Goud, het magazine voor iedereen die samen oud wilt worden. Ook het magazine is vriendelijk, inspirerend en met respect vormgegeven. Authentieke foto's en eerlijke verhalen. Vol prachtige mensen en eerlijke verhalen. Hier is trouwens het magazine online te vinden: https://bit.ly/32ueLky

Daarnaast hebben we de nieuwe stijl natuurlijk ook doorgevoerd naar de andere communicatiemiddelen, Ola's, social media materiaal, donateursbrieven etc.

Old Stars

Beweging en sociale contacten: met teamsport sla je twee vliegen in één klap. Het Nationaal Ouderenfonds startte daarom Old Stars, waarvoor wij het logo gerestyled hebben.

In 2019 werd na OldStars walking football een aantal nieuwe aangepaste spelvormen gelanceerd. Nu spelen 55-plussers ook OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball, OldStars walking rugby, OldStars tafeltennis en OldStars walking basketball.

Foto onder: (foto header: Björn Martens / Ouderenfonds)

Dit team heeft gewerkt aan deze case

Arjan
creatief directeur
Pauline
designer
Thijs
designer

Meer weten over deze case?

Bel of e-mail Arjan

0182 - 384 233

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding