Case

Spread it, dip it!

Disciplines: Packaging, design

We werken graag voor ambitieuze familiebedrijven. Lekkerkerker Food is zo'n bedrijf dat nooit stilstaat en continu bezig is met innovatie in de markt. In hun geval de markt van smelt- en roomkaas. Kun je daarin nog vernieuwend zijn? Absoluut, dat bewijzen ze ook dit keer met hun plantaardige roomkaas, een plant-based alternatief voor zuivel op basis van kokos. Lekkerkerker gelooft in een wereld waarin dierlijke en plantaardige producten naast elkaar kunnen bestaan.

Er is gekozen voor een duidelijke en korte merknaam; Lebo Plantz. Hier hebben we een herkenbaar en krachtig logo voor ontwikkeld. Een logo dat je moet uitleggen schiet zijn doel voorbij. Kleur, vorm en ondertitel maken in één keer duidelijk waar Plantz voor staat.

Packaging

We zijn dol op het ontwerpen van verpakkingen. Eén van de krachtigste communicatiemiddelen van een product. Het packaging design van Plantz heeft een ongedwongen en natuurlijke uitstraling. Sober en speels, eerlijk en vegan. Er is bewust gekozen voor een wikkel, zodat de inhoud goed zichtbaar blijft om duidelijk te maken dat er goed is nagedacht over de kleur en textuur van dit unieke product. Deze vegan roomkaas moet even goed inzetbaar zijn door de gebruiker als de originele zuivelvariant.

'Psssst… Some say it's even better!'

Op dit moment zijn er vier smaakvarianten op de markt gebracht. Duidelijk herkenbaar door het toegepaste kleurenpalet. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de noodzakelijke middelen ontworpen om het merk verder in de markt te zetten.

Voor alle informatie over Lebo Plantz: leboplantz.nl

Dit team heeft gewerkt aan deze case

Arjan
creatief directeur
Thijs
designer

Meer weten over deze case?

Bel of e-mail Arjan

0182 - 384 233

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding