Case

Cheeze up your fries!

Disciplines: Design, branding, packaging, beursstand, logo

Saus met échte kaas!

Cheezer® is een kant-en-klare saus gemaakt met échte kaas. Gemaakt door Lebo, makers van kaasspecialiteiten voor de horeca sinds 1991. De mensen van Lebo zijn van origine kaasmakers en kennen, proeven, ruiken kaas als geen ander. De saus met échte kaas is dan ook geen gewone saus, maar een echte smaaksensatie. Als pure saus is Lebo Cheezer® heerlijk bij friet, hamburgers, hot dogs, nachos en andere snacks. Het is perfect als basis voor luxe frietgerechten met verse toppings.

Wij kregen de mooie uitdaging om dit unieke merk te voorzien van een herkenbare en opvallende identiteit en packaging. Het logo heeft in ieder geval een lekker smeuïg en persoonlijk karakter gekregen, daar lik je sowieso je vingers al bij af.

Allereerst: beeldtaal

Het was al snel duidelijk dat Cheezer een uniek product is met een opvallend hoog aandeel echte kaas. Sterk onderscheidend van de andere kaassauzen die momenteel in de markt verkrijgbaar zijn. Daarom hebben we gekozen voor een unieke branding waarbij krachtig zwart en contrasterend geel de basis vormt. En waarbij vooral echt genieten de boventoon voert.

We hebben een stevige zoektocht ondernomen om het juiste gezicht bij Cheezer te vinden. Kenmerken moesten zijn: eigenwijs, jong, fris én krullend haar. En dat is gelukt vinden we.

Packaging

Opdracht aan Reprovinci: Het moet opvallen maar wel met klasse!
In de horeca zijn sausemmers doorgaans wit. Daarom hebben wij gekozen voor - goed recyclebare- zwarte emmers. Het geeft het merk Cheezer® een krachtige en karaktervolle uitstraling. Met smaakvol in beeld gebrachte toepassingen van het product en duidelijk onderscheidende smaken. Een opvallend merk, een opvallende packaging.

De uitrol

Kaassaus Over Friet is over komen waaien uit Amerika, waar het één van de meeste gebruikte sauzen is. Nederland als land van kaaskoppen moet er nu ook aan geloven: Patatje Cheezer! Of Pizza topped with Cheezer. Of Cheezer Nacho. Of...

Dit team heeft gewerkt aan deze case

Arjan
creatief directeur
Thijs
designer
Paul
videograaf/animator

Meer weten over deze case?

Bel of e-mail Arjan

0182 - 384 233

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding