De Vries en Verburg

De Vries en Verburg - Grote speler uit het kleine Stolwijk

Je kunt niet om ze heen in de Krimpenerwaard. De busjes rijden overal, het opvallende kantoorpand staat pal naast de provinciale weg en het logo prijkt op bouwborden door de gehele randstad. De Vries en Verburg is een grote speler, gevestigd in het niet-zo-grote Stolwijk. We spraken Marco Dekker, commercieel directeur van het bouwbedrijf, over het bedrijf, de regio en de samenwerking met Reprovinci.

Het is toch fijn als je samen kan werken met een ander bedrijf uit de Krimpenerwaard.

Marco Dekker
(Directeur De Vries en Verburg)

Jullie zijn een grote partij, gevestigd in het kleine Stolwijk. Hoe is dat zo gekomen?

De Vries en Verburg is in 1985 opgestart. Toen ik 32 jaar geleden bij het bedrijf kwam werken, was het nog een echte agrarische bouwer. We hebben de hele Krimpenerwaard voorzien van stallen. We zaten daarvoor precies op de goede plek in Stolwijk, het hart van de Krimpenerwaard.

En hoe zijn jullie na die start verder gegroeid?

“Op een gegeven moment waren alle boeren voorzien van ligboxenstallen. Toen zijn we langzaam maar zeker andere segmenten gaan bedienen. Een grote omslag was het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Dat was het eerste grote project en daarmee zijn we de zorgsector binnen gekomen. Als je zo'n project realiseert, kom je bij andere grote opdrachtgevers in beeld."

Medewerkers zijn bij ons geen nummer. Daar zijn we trots op.

Welke invloed hebben jullie achtergrond en geschiedenis nog op het bedrijf?

Tachtig procent van onze medewerkers komt uit de Krimpenerwaard. Dus de poldermentaliteit zit er bij ons echt in. Onze kernwaarden zijn niet voor niets: betrouwbaar, betrokken en gedreven. Daarnaast is er ook echt een familiegevoel. We zijn in de afgelopen jaren flink gegroeid, maar het wij-gevoel is gebleven. Medewerkers zijn bij ons geen nummer. Daar zijn we trots op.

Waar zie je dat familiegevoel in terug?

Je proeft het bijvoorbeeld op de Familiedag. Dan zijn er 500 mensen - inclusief kinderen en partners - en iedereen hoort erbij. Je wordt bij ons niet aangenomen, maar opgenomen. We zien weinig mensen vertrekken en vieren ieder jaar met meerdere collega’s hun jubileum. Bovendien hebben wij maar liefst 12 keer een vader én zoon bij ons in dienst. Dat is niet zomaar.

Het familiegevoel binnen het bedrijf draagt ook bij aan de mentaliteit. We zorgen goed voor onze medewerkers en zij zetten zich in voor het bedrijf. We zijn voor ons 35-jarig bestaan met iedereen naar Curaçao geweest. Zo vieren we bijzondere mijlpalen met elkaar.

Bekijk video

Ben je benieuwd naar de case over de merkfilm van De Vries en Verburg?

Naar de case

En hoe zijn jullie bij Reprovinci terechtgekomen?

Dat kwam door de film die jullie voor Kruiswijk hebben gemaakt. Jullie hebben hen goed neergezet als een bedrijf uit de polder en wij herkenden ons in dat profiel. We hebben toen een kennismakingsgesprek gehad met Reprovinci en er was meteen een klik. Het is toch fijn als je kunt samenwerken met een ander bedrijf uit de Krimpenerwaard. Bovendien kenden jullie ons bedrijf al een beetje.

De eerste film die jullie voor ons maakten was een groot succes. We geloven in relaties voor de lange termijn, dus als je een goede partner vindt, dan blijf je met elkaar werken.

Wat maakt Reprovinci uniek?

Jullie luisteren heel goed naar wat de klant wilt én weten dat ook nog eens te vertalen naar beeld met jullie creativiteit. Ik zie onze eigen woorden en waarden letterlijk terugkomen in prachtige beelden.

Meer mooie samenwerkingen

Samen bouwen aan jouw merk?

Neem contact op

0182 - 384 233

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding