Case

Rikkoert Juweliers - Sinds 1876

Schoonhoven Zilverstad noem je in één zin met Rikkoert Juweliers. Ambachtelijke uurwerkmakers, zilver- en goudsmeden. Met hun finesse, gereedschap, creativiteit, scherpe oog voor detail zijn ze al sinds jaar en dag in staat de mooiste juwelen te maken, de meest bijzondere zilveren voorwerpen te vervaardigen en complexe uurwerken te repareren. Het familiebedrijf met een rijke historie- sinds 1876! - innoveert en ontwikkeld continue. Ook houden ze een prachtig historisch deel van de Schoonhovense historie in stand, het Silverhuys met een uitgebreide zilvercollectie en het EDELambachtshuys met de eigen privécollectie van 3-eeuwen antiek Schoonhovens zilver.

Als creatief bureau uit dé Zilverstad zijn we dan ook erg trots dat we het nieuwe logo voor dit prachtige en unieke bedrijf hebben mogen ontwerpen!

Disciplines: Branding, Design, manifest, logo, brandbook

Positionering & Branding

We zijn met Rikkoert de diepte in gegaan. Vanuit een creatieve sessie zijn we gekomen tot de brandstory, het manifest en de nieuwe branding. We hebben gekozen voor hybride logo, een herkenbaar monogram. Teruggrijpend op de rijke historie van dit juweliershuis maar ook online volledig toepasbaar. Met de sierlijkheid die past bij de sieraden die worden gemaakt en verkocht. Het logo is klassiek én eigentijds, schaalbaar en tijdloos.

De kleuren zijn gekozen uit de veelgebruikte kleuren van het edelmetaal. De hele huisstijl ademt tijdloze klasse uit passend bij de statuur van dit unieke familiebedrijf. De identiteit is doorgevoerd tot in detail; van juwelendoosje tot winkelinrichting.

Website

Rikkoert.nl

Rikkoert Juweliers heeft de grootste juwelierscollectie van Nederland. Alles is vanzelfsprekend ook online verkrijgbaar. Wij hebben tevens de nieuwe huisstijl en kleuren doorgevoerd in de diverse websites.

Dit team heeft gewerkt aan deze case

Arjan
creatief directeur
Jos
designer
Pauline
designer
Thijs
designer
Ewout
strateeg

Meer weten over deze case?

Bel of e-mail Arjan

0182 - 384 233

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding