Case

Wervingscampagne Quik’s

Disciplines: Strategie, design, video, campagne

Voor Quik’s is het duidelijk: er is geen mooier product dan de aardappel. Dagelijks wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe producten en maken zij van iets simpels iets bijzonders. Aan ons de taak om nieuwe medewerkers te vinden. Mensen die net zo gek op aardappelen zijn als de mensen van Quik’s.

Het verhaal in beeld

Quik’s is een echt familiebedrijf. Voor chefkoks en thuiskoks, groothandels en supermarkten bouwen ze al generaties lang voort op een product wat zo mooi is van zichzelf. Al 90 jaar lang. Dit verhaal hebben wij in beeld gebracht. Want voordat mensen de stap nemen om te solliciteren, willen ze weten waar ze terecht komen.

Het manifest

Met het merkverhaal van Quik’s geven we context aan de merkbelofte 'All about potatoes', Het vormt dan ook de basis van alle communicatie. Logisch ook, de liefde voor de aardappel zit diep.

Lees het volledige manifest

Die liefde voor de aardappel hebben we (vrij letterlijk) vorm gegeven in de advertenties, video en fotografie. Uit alles in deze wervingscampagne blijkt: ‘Wij zijn gek op aardappelen!’

90-jarig jubileum

Bij Quik’s bouwen ze al generaties lang voort op de aardappel als natuurlijke grondstof. Generaties achter elkaar worden telkens weer uitgedaagd. Dit jaar bestaat Quik’s 90 jaar: dat vraagt om een uniek jubileumlogo!

Hoe vind je nieuwe medewerkers in een tijd waarin de vacatures voor het oprapen liggen? Als het verhaal op papier staat, moet dit vervolgens verteld worden. Daar zijn communicatiemiddelen voor nodig. Met een Customer Journey brengen we deze in kaart en worden zwakke en sterke punten zichtbaar. Het inzetten van Social Media is een middel waarmee veel mensen bereikt worden en resultaten goed te meten zijn.

Het resultaat

Samen met partner Ivy Marketing hebben we de Social Media van Quik’s ingericht om nieuwe mensen te vinden. De Social Media campagne heeft ruim 20.000 mensen bereikt binnen een straal van 30km rondom Hedel. Inmiddels hebben 1.451 verschillende mensen doorgeklikt naar de vacaturepagina op de website en heeft Quik’s ook enkele nieuwe medewerkers kunnen verwelkomen. Mooie cijfers!

Dit team heeft gewerkt aan deze case

Sandra
creatief strateeg
Arjan
creatief directeur
Paul
videograaf/animator
Thijs
designer

Meer weten over deze case?

Bel of e-mail Arjan

0182 - 384 233

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding