Case

muZIEum opent je de ogen

Disciplines: Design, Websites

Nieuwe locatie

Sinds september 2017 is muZIEum gevestigd in de binnenstad van Nijmegen. Bij de verhuizing zijn ook verschillende uitingen gerestyled. Het gevoel van ‘begrijpen door te ervaren’ werd de focus van de externe communicatie van muZIEum.

Het muZIEum verhuisde van de Stadsschouwburg Nijmegen naar de Ziekerstraat in de binnenstad. Niet alleen de locatie is vernieuwd maar ook de website en verschillende huisstijlitems hebben een restyle gekregen. Ook hebben we meegedacht over de signing van het nieuwe pand.

Website restyle

Het doel van de restyle van muzieum.nl was de conversie verhogen. Het belangrijkste is tenslotte dat mensen naar muZieum komen en dus kaartjes kopen. Niet alleen de knop 'koop tickets' is duidelijk in beeld, maar ook de activiteiten 'donkerbelevingen' en 'ribbelroute' hebben een prominente plek om de homepage gekregen.

Bekijk de website op muzieum.nl

Alles is veel overzichtelijker en bondiger. Ik kan nu al in de statistieken terugzien dat bepaalde pagina’s meer bekeken worden.

Dieuwertje van der Toorn

muZIEum opent je de ogen

Deze slogan vertelt in één zin het hele verhaal van het museum.

Nadat je een donkerbeleving en ribbelroute hebt meegemaakt, kan je niet anders dan met een andere blik kijken naar de uitdagingen die blinden en slechtzienden dagelijks moeten overwinnen. Die transitie, dat gevoel van het begrijpen door het te ervaren, werd de focus van de externe communicatie van muZIEum. Dit vertaalden we door in de verschillende uitingen die we voor muZIEum maakten.

Dit team heeft gewerkt aan deze case

Pauline
designer
Thijs
designer
Geri
developer
Ewout
strateeg

Meer weten over deze case?

Bel of e-mail Ewout

0182 - 384 233

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding