Reprovinci
img_6201-1600x900-q100
case

muZIEum opent je de ogen

Scroll

Sinds september 2017 is muZIEum gevestigd in de binnenstad van Nijmegen. Bij de verhuizing zijn ook verschillende uitingen gerestyled. Het gevoel van ‘begrijpen door te ervaren’ werd de focus van de externe communicatie van muZIEum.

  • Project Communicatie, website, productie
  • Opdrachtgever muZIEum
  • Oplevering 2015-heden

Nieuwe locatie

Het muZIEum verhuisde van de Stadsschouwburg Nijmegen naar de Ziekerstraat in de binnenstad van Nijmegen. Niet alleen de locatie is vernieuwd maar ook de website en verschillende huisstijlitems hebben een restyle gekregen. Ook hebben we meegedacht over de signing van het nieuwe pand.

Alles is veel overzichtelijker en bondiger. Ik kan nu al in de statistieken terugzien dat bepaalde pagina’s meer bekeken worden.

Dieuwertje van der Toorn

Website restyle

Het doel van de restyle van muzieum.nl was de conversie verhogen. Het belangrijkste is tenslotte dat mensen naar muZieum komen en dus kaartjes kopen. Niet alleen de knop 'koop tickets' is duidelijk in beeld, maar ook de activiteiten 'donkerbelevingen' en 'ribbelroute' hebben een prominente plek om de homepage gekregen.

Bekijk de website op muzieum.nl

Dit team heeft gewerkt aan deze case

Ewout

strateeg

Geri

developer

Matthijs

developer

Pauline

designer

Thijs

designer

muZIEum opent je de ogen.
Deze slogan vertelt in één zin het hele verhaal van het museum.

Nadat je een donkerbeleving en ribbelroute hebt meegemaakt, kan je niet anders dan met een andere blik kijken naar de uitdagingen die blinden en slechtzienden dagelijks moeten overwinnen. Die transitie, dat gevoel van het begrijpen door het te ervaren, werd de focus van de externe communicatie van muZIEum. Dit vertaalden we door in de verschillende uitingen die we voor muZIEum maakten.

Meer weten over dit project?

Bel, e-mail of whatsapp Ewout

0182 - 384 233
ewout@reprovinci.nl

Stuur ons een appje

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding