Case

Design bordspel Kwistet

In 1993 is de oerversie van het bordspel Kwistet ontwikkeld door de JBGG. Daarna zijn er diverse uitbreidingen en updates ontwikkeld. Kwistet is misschien wel het meest populaire bordspel in de achterban van de Jeugdbond. Wij hebben de nieuwste versie van het spel vormgegeven. Echt een toffe, creatieve uitdaging!

De nieuwe versie van het spel heeft een groot aantal nieuwe vragen en opdrachten én een nieuw design. Het spelbord laat de reizen zien die personen uit de Bijbel hebben gemaakt in het oude Israel.

We hebben historische landkaarten bestudeerd om een zo getrouw mogelijke kaart te maken. Ook hebben we gekeken naar het klimaat van destijds. (De regio was vroeger een stuk groener dan nu!)

Disciplines: Design

Er is veel aandacht en tijd gestoken in het design en de speelbaarheid van het spelbord. We hebben een bibliotheek aan grafische elementen vormgegeven die verwijzen naar de omgeving van die tijd.

Het was een grote uitdaging om de vele routes en locaties zo duidelijk mogelijk grafisch weer te geven zodat het spel er niet alleen mooi uitziet maar ook prettig speelbaar is. Voorafgaand aan het definitieve ontwerp zijn diverse testrondes geweest.

Daarnaast hebben we goed gekeken naar verschillende designstijlen. De doelgroep is breed, van jong tot oud. Het spel moet voor iedereen aantrekkelijk zijn om te spelen.

Met meer dan 400 vragen bouwt het spel spelenderwijs je bijbelkennis op. Door het spel te spelen, ontdek je de context van duizenden jaren van reizen in het gebied dat nu Israel heet.

Het spel is bedoeld voor verenigingen, voor thuis maar ook op scholen wordt er gebruik van gemaakt.

Je kunt Kwistet hier bestellen: Bestel Kwistet.

Dit team heeft gewerkt aan deze case

Jos
designer
Thijs
designer
Arjan
creatief directeur

Meer weten over deze case?

Bel, e-mail of Whatsapp Arjan

0182 - 384 233

Of stuur ons een appje

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding