Reprovinci
header_rand-1600x900-q100
case

De Goudsche Stoomblekerij

Scroll

Grenzend aan de binnenstad van Gouda zal een kleine woonwijk verrijzen, die bestaat uit 23 flinke eengezinswoningen met tuin én eigen parkeerplaats. En dus de stad op loopafstand. Zie je het al voor je? Wij wel.

Dit is een opdracht om trots op te zijn, en niet alleen vanwege het bijzondere karakter. Deze opdracht is er een naar onze aard: van strategie tot productie. We hebben de projectnaam bedacht, de identiteit ontwikkeld, teksten, fotografie en vormgeving verzorgd en verschillende items geproduceerd of de productie begeleid.

  • Project Vastgoed, concept, print
  • Opdrachtgever Dura Vermeer
  • Oplevering februari 2018

Historische plek

In de Goudse archieven wordt voor het melding gemaakt van een wasserij aan de Kattensingel in 1709. In 1829 kwam de Goudse blekerij in handen van de familie Jaspers, die het gebouw De Drie Nootenbomen liet bouwen. Het familiebedrijf is tot 1972 actief geweest. Een aantal jaar nadat zij het licht uitdeden is een groot deel van het gebouw met de grond gelijk gemaakt. Het monumentale poortgebouw is bewaard gebleven en gerestaureerd. Met het braakliggende terrein is lange tijd niets gebeurd, maar nu gaat Dura Vermeer op deze locatie een aantal woningen bouwen. Wonen met gevoel voor historie dus!

Foto's: Rijksdienst Cultureel Erfgoed en Streekarchief Midden-Holland

Reprovinci had van begin tot eind een duidelijke visie, van ontwerp van het logo tot de papierkeuze van de brochure. Goede kwaliteit, snelle respons en strakke verwerking van opmerkingen. Wij zijn heel tevreden over het proces en eindresultaat.

Rob Langerak, Dura Vermeer

Slim dat je hierop hebt gewacht

De voorbereidingen voor dit project begonnen al in de vroege zomer van 2017. Bouwplannen waren nog in ontwikkeling, maar dat er eindelijk iets zou gaan gebeuren met het terrein van de voormalige stoomblekerij was zeker. Daarom is in het begin gecommuniceerd met de slogan 'Slim dat je hierop hebt gewacht'. Toen het plan eenmaal definitief was zijn we aan de slag gegaan met het concept 'De Goudsche Stoomblekerij - locatie De Drie Notenboomen'.

Denkwerk, productie en begeleiding

Voor dit project bedachten we niet alleen het concept, we verzorgden ook de productie en waar nodig begeleidden we ons drukwerk. Onze in-house printafdeling bood uitkomst bij last-minute opdrachten zoals de technische omschrijving en kleur- en materiaalstaat, die bij de brochure aangeboden worden. Maar ook de banners die tijdens de start van de verkoop zijn gebruikt, zijn in eigen huis ontworpen en geproduceerd.

Dit team heeft gewerkt aan deze case

Arjan

creatief directeur

Jos

designer

Marco

orderbegeleider

Reinier

algemeen directeur

Meer weten over dit project?

Bel, e-mail of whatsapp Arjan

0182 - 384 233
arjan@reprovinci.nl

Stuur ons een appje

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding