Case

Civic Engagement Alliance

Civic Engagement Alliance is een samenwerkingsverband van verschillende charitatieve ondernemingen, waarvan ICCO de initiatiefnemer is.

In samenwerking met ICCO ontwikkelden we een online platform: "Zonder een sterk maatschappelijk middenveld in het Zuiden wordt een gelijke en rechtvaardige samenleving niet gerealiseerd. Dat is de overtuiging van Civic Engagement Alliance, een samenwerking van Nederlandse organisaties die lokale organisaties in het Zuiden ondersteunt in hun lobby voor inclusieve ontwikkeling, waarbij ook de meest kwetsbare mensen worden bereikt. "

Disciplines: Design, Websites

Leden

De Civic Engagement Alliance is een samenwerking van 11 Nederlandse organisaties in partnerschap met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat zijn: CNV Internationaal, Edukans, ICCO Cooperation, Kerk in Actie, Prisma, Wilde Ganzen, Woord en Daad, Light for the World, Leprazending, Red een Kind en Tear.

Plan: Lokale lobby and advocacy op de 4 onderwerpen / pathways in 13 landen. Het programma loopt van 2016 tot en met 2020. De alliantie is actief in 13 landen: The Netherlands, Bangladesh, India, Myanmar, Cambodia, Indonesia, Central America, Bolivia, Benin, Mali, Uganda, Ethiopia, Kenya.

De snelle reacties van Reprovinci op aanpassingsverzoeken hebben wij vanuit ICCO als erg prettig ervaren. Het heeft geresulteerd in een mooie website die makkelijk te onderhouden is!

Maaike van den Berg

Opdracht

Onze opdracht was: "Ontwikkel een website voor CEA, waar landen met hun programma’s en activiteiten in uitgelicht zijn. De huisstijl van CEA moet er écht anders uitzien dan huisstijl ICCO. CEA is eigen ‘label’ met eigen, unieke uitstraling." De landenpagina’s bevatten informatie over: de programma’s en activiteiten, personal stories, contactgegevens (contactpersoon), nieuws, pathways, leden, overheden en keypartners.

Op de landenpagina’s is informatie te vinden over: Waarom is lobby belangrijk in dit land? Hoe wordt er aan lobby gedaan? Op wie is de lobby gericht en wat is het bereik/ impact van lobby (verhalen).

Bekijk de website op
civicengagementalliance.org

Aan deze case hebben gewerkt

Matthijs
developer
Thijs
designer
Geri
developer
Ewout
strateeg

Meer weten over deze case?

Bel, e-mail of Whatsapp Ewout

0182 - 384 233

Of stuur ons een appje

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding