Maak dat mensen voor jou kiezen

Wat je ook doet of verkoopt, je bent niet uniek. Waarom zouden klanten dan voor jou kiezen? Je bent misschien voordelig, je hebt een gigantisch assortiment of je webshop is razendsnel. Dat is natuurlijk allemaal belangrijk, maar het is niet alles.

Welk gevoel krijg ik bij een merk? Past dit bedrijf bij mij? Geloof ik deze organisatie? Dat zijn vragen waar mensen – vaak onbewust – mee bezig zijn. Goede branding (merkidentiteit) geeft antwoord op deze vragen. Het geeft mensen een goed gevoel waardoor ze vaker voor jou kiezen.

Wat is branding?

Je branding is de identiteit van je bedrijf of organisatie. Het is meer dan je diensten en producten, het is alles daaromheen. Je kernwaarden, filosofie en je drijfveer. Het is het antwoord op de vraag “waarom doe ik wat ik doe?”. Een simpele vraag die vaak moeilijk te beantwoorden is.

Een goede branding maakt je leven makkelijker. Het geeft houvast en speelt een rol bij alles wat je doet. Of het gaat over de vorm van je logo, de headers op je website of de Facebookcampagne voor je nieuwe productlijn: je branding is leidend. Branding is het fundament waarop we jouw merk bouwen.

Wat heb ik aan branding?

Als je branding centraal zet, ga je een duidelijke boodschap vertellen. Je vertelt niet meer wát je doet, je vertelt waarom je dat doet. Onze ervaring is dat zo’n boodschap veel effectiever is.

Wij geloven in authentieke communicatie. Het is daarom belangrijk dat je branding écht bij je past. Wees jezelf en wees eerlijk. Vertel een goed verhaal, vertel waar je voor staat, maar maak het niet mooier dan het is. Dat is wat overtuigt.

Wat we doen? We schrijven jouw merkverhaal en ontwikkelen jouw branding.

Wij gaan samen met jou op ontdekkingsreis om het merkverhaal en de branding te vinden die exact bij jou past. Wij nemen de leiding, maar uiteindelijk draait alles om jouw input.

Het proces begint met een creatieve sessie. We gaan rond de tafel zitten met jou en een groep collega’s. Samen zoeken we naar antwoorden op moeilijke vragen. We duiken de diepte in totdat we een grote berg aantekeningen hebben.

Wij nemen deze aantekeningen mee naar onze thuisbasis en scheppen orde in de chaos. Wij verwerken de uitkomsten van de sessie tot een manifest (merkverhaal). Dat is een kort en krachtig verhaal die jouw identiteit in woorden uitdrukt.

Als het merkverhaal en de branding is vastgelegd, staat deze centraal bij het merk dat we voor je gaan bouwen. Of het nou gaat om je huisstijl, website, online-marketingcampagne, printwerk of video: je branding is de kern.

Contact

Samen een strijdplan maken?

0182 - 384 233

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding