Viering 500 jaar reformatie

01 november 2017 - Arjan van den Broek

Dit jaar wordt herdacht dat de reformatie 500 jaar geleden is begonnen. Een bijzondere gebeurtenis die de kerk en de wereld blijvend heeft veranderd. Dit jubileumjaar is op 31 oktober afgesloten met een nationale viering, met als speciale genodigde: de koning.

Voor de Protestantse Kerk Nederland mochten wij de huisstijl, gevoerd gedurende dit bijzondere jaar, en het liturgieboekje voor deze speciale avond ontwikkelen. Gebouwd om het concept ‘Geloofwaardig’ is een huisstijl ontstaan die recht doet aan de complexiteit en de bijzondere waarde die de reformatie in het leven van veel mensen heeft.

Deze complexiteit is samengevat in de liturgie voor de afsluitende avond en diende als leidraad door de dienst heen. Niet een bij elkaar geniet bundel van liedjes, maar een luxe uitgevoerde editie. In deze editie is volop aandacht voor detail. Het boekje zit vol geschiedenis, zorg en aandacht en gecombineerd met de samenwerking met Zwaan Printmedia, hebben we door het gebruik van verschillende technieken in het drukwerk (zoals preeg, stans, buikband, leeslint en het schutblad) ervoor gezorgd dat het boekje met recht een mooi aandenken is aan deze memorabele gebeurtenis.

Net als de afsluitende dienst zelf. Een met zorg samengestelde avond die recht deed aan de verschillen, maar vooral de overeenkomsten die we met elkaar hebben. Wij waren blij dat we er bij mochten zijn!

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding