Uitgebreide flightcheck voor livegang

23 augustus 2017 - Willem Turkstra

Na een creatief proces is het eindelijk tijd om je website live te zetten. Maar wat moet er gebeuren om je website succesvol live te zetten? Wat verwachten wij van jou en wat kan je van ons verwachten? Er zijn een aantal punten waar altijd op gelet moet worden.

Wat kan je van ons verwachten

Redirects

Je oude website wordt wellicht goed gevonden. Wat gebeurt er met je vindbaarheid op het moment dat je nieuwe website live gaat? De url's van de nieuwe website kunnen mogelijk verschillen ten opzichte van de oude website. Hierdoor kan je ranking bij Google wegvallen. Zodra Google je site weer heeft geindexeerd zal je website weer stijgen. Maar dit kan voorkomen worden door zogenaamde redirects in te regelen. Hiermee herleiden we de oude url's naar de juiste pagina's op je nieuwe website.

Crossbrowser check

Met de vele mobiele apparaten en verschillende browsers is het een hele klus om je website op al deze verschillende systemen goed te eruit te laten zien. Voordat de website live gaat controleren wij jou website op een groot aantal systemen. Dit om er voor te zorgen dat de bezoekers van je website jouw content altijd goed te zien krijgen.

Hosting

De website zal op één van onze servers komen te draaien. Had je al een bestaande website dan kan jouw domeinnaam zonder problemen naar onze servers worden verwezen of verhuisd. Je mailboxen en eventuele andere websites kunnen gewoon blijven draaien. Het is ook mogelijk om je mailboxen en dergelijke te verhuizen naar onze servers. Afhankelijk van je situatie bekijken we wat voor jou de beste oplossing is.

SSL

Het is belangrijk om je klanten een veilig en vertrouwd gevoel te geven op je website of webshop. Of het nu gaat om betalingsverkeer of privacygevoelige informatie. Dit kan o.a. worden gewaarborgd met een SSL certificaat. Dit zorgt ervoor dat al het verkeer tussen de server en je browser wordt versleuteld. Het is voor de bezoeker ook goed zichtbaar door het groene slotje links in de adresbalk.

Wat verwachten wij van jou?

Wij merken dat een van de moeilijkste dingen om in te schatten tijdens het proces van een nieuwe website het verzamelen, schrijven en verbeteren van content is. Tijdens de ontwikkeling zullen we dan ook samen met jou zorgen dat de content geen struikelblok is bij livegang. Bij de start van het project heb je met één van onze concepters nagedacht over de boodschap, wat je wilt bereiken en er is nagedacht over de structuur van je website. Je kan tijdens de ontwikkeling van de website al aan de slag met het schrijven van teksten en het zoeken van beeldmateriaal. Dit kun je zelf in het CMS (Content Management Systeem) invoeren. Zo zorgen we samen voor een probleemloze livegang.

Je website is live!

Je website is live en wat nu? Het is belangrijk dat je je website blijft updaten met nieuwe informatie. Dit houdt de website actueel en triggert de bezoekers om terug te keren. Ook Google waardeert je website beter als je blijft vernieuwen.

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding