TEAM: Matthijs (developer)

Frontend development: Alles komt samen en gaat werken

Er komt veel kijken bij het maken van een website. Het deel waar ik dagelijks mee bezig ben is het uiteindelijk opbouwen van websites: Frontend Development. Ik werk het plan van de strateeg, het ontwerp van de designer, de content van de tekstschrijver en de techniek van developers uit tot een functionerende website. En die website maak ik zo intuïtief mogelijk voor de opdrachtgever. Lijntjes naar alle andere expertises is wat deze rol voor mij zo mooi maakt. Ik heb zowel een grafische als technische achtergrond. In beide ligt dan ook mijn interesse. Ik kan er totaal induiken en ik haal veel plezier uit het samen laten komen van die twee tot een werkbaar geheel. Het resultaat is dan een gelikte en doeltreffende site waar eenvoudig mee te werken is. En dat geeft voldoening.

Techniek die werkt voor mensen

Een goed opgezette website kan met minimaal onderhoud veel voor mensen doen. Ook intern hou ik ervan om mensen met techniek te verbinden. Of eigenlijk andersom: Techniek voor mensen te laten werken. Ik kijk hoe we als team (samen)werken en zoek graag naar zaken die automatisch kunnen of die we door vaste structuren beter kunnen doen. Er kunnen tools zijn die kunnen helpen, soms zijn er afspraken over standaarden die de workflow kunnen verbeteren of soms zijn tactische overlegmomenten belangrijk om aan te kaarten.

Ook intern hou ik ervan om mensen met techniek te verbinden. Of eigenlijk andersom: Techniek voor mensen te laten werken.

Lekker buiten bezig zijn

Werken aan websites betekent veel statisch achter een computer zitten en binnen zijn. Dat compenseer ik graag met lekker actief buiten bezig zijn. Met het gezin wandelen, boven op bergen kamperen en nachtelijke speurtochten zijn dan heerlijk. Daarnaast hou ik van fietsen. Lange toertochten op de racefiets zijn highlights. Daarbij is een fikse berg, lange afstand of Hollandsche herfstbui een mooie uitdaging.

Een optimaal fietsrondje is natuurlijk samen met de mooiste dame van de wereld en de finish in de mooiste stad op deze aardkloot

Een ander hoogtepunt is een meerdaagse tocht op de mountainbike. Lekker met een rugzak op van slaapplaats naar slaapplaats door de prachtige Alpen crossen. Inspannen om helemaal te ontspannen. Hardlopen doe ik graag op trails. Dan loop je midden in de natuur. Prachtige zonnige dagen zijn dan mooi, maar af en toe wat regen en blubber is ook wel een pré :-)

Lekker koken

Mijn favoriete manier om thuis voor mijn gezin en onze vrienden te zorgen is om heerlijk voor ze te koken. Favoriete tool om eten te bereiden is de Big Green Egg achter in de tuin. Lekker met vuur en mooie ingrediënten bezig zijn is één van de leukste manieren om helemaal zen het weekend weer uit te komen. En dat loopt wel eens wat uit de hand :-) Er kan wel eens een hele zaterdag in gaan zitten om daar een mooi gerecht op te bereiden. Allemaal kookschema's, temperaturen en vetgraden.. Maar dan heb je ook wat.

Lekker met vuur en mooie ingrediënten bezig zijn is één van de leukste manieren om helemaal zen het weekend weer uit te komen.

Muziek maken

Al van jongs af aan ben ik bezig met muziek. Ook hierin vind ik het leuk om techniek met mensen te verbinden. Voor ik bij Reprovinci werkte heb ik dat een tijd – met veel plezier – in een muziekstudio kunnen doen.

Daar heb ik een grote liefde ontwikkeld voor analoge synths. Het is zo mooi om in de apparaten te zien wat de bouwers ontdekt hebben en hoe ze daar een werkbare technische schil omheen hebben gebouwd. Alle techniek in zo'n apparaat is direct met je handen toegankelijk en je bent heel tastbaar met muziek creëren bezig.

Op zolderkamer-niveau ben ik er bij nog steeds graag mee bezig. Ik verwacht niet dat ik zelf ooit iets zal produceren wat de hitlijsten gaat halen. Maar ik hou van het werken met instrumenten en muziek. Van de creativiteit en de energie die het geeft. Net als sporten en koken een mooie manier om te ontspannen.

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding