Reprovinci @Rotterdam

Traditioneel houden we ons najaarsteamuitje in september of november. De laatste jaren hebben we eigenlijk altijd de noeste herfstwinden en slagregens ontlopen. Zo niet dit jaar.

DSC_0268

Een grijze en druilerige aankomst in Rotterdam. Na een ziel- en hartverwarmende espresso in Trattoria Borgo d’aneta (een indrukwekkende Rotterdammer van Marokkaanse afkomst met een heerlijke mediterraanse kaart) vertrokken we richting de workshop Graffiti spuiten. Vanzelfsprekend met de watertaxi. Met een explosieve 60 km per uur stoven we –in onze stoelen gedrukt door de messcherpe haarspeldbochten- over de Nieuwe Maas richting museumhaven.

Na te zijn afgemeerd liepen we door de gezellige Witte de Withstraat naar het Museum Boijmans Van Beuningen voor de graffiti workshop. Igor uit Amsterdam zou de workshop geven. Out of the box denken via de spraykop van een spuitbus. Spannend! Helaas was de wind en de regen een spelbreker en vertrok Igor onverrichter zake terug naar 020. Met een gat in onze planning besloten we de Kunsthal te bezoeken. Een spannende mix tussen de bizarre en wanhopige schilderijen van Keith Haring, een kunstwerk met gekoeld bier en verrassend Sovjet Design. Vervolgens trokken we naar het Nieuw Rotterdams Café (inderdaad het oude kantoor van dagblad NRC) wat omgetoverd is tot een groot en trendy horeca-initiatief. Inmiddels is het een drukke ontmoetinsgplek voor Rotterdammers die zich prima thuis voelen in de losse retrosfeer.

Inmiddels waren de grauwe luchten opgegaan in de avondschemering en vertrokken we weer richting Borgo d’aneta voor het diner. Wederom met de watertaxi, nu in een wat gematigerd tempo. Overigens is Rotterdam volgens mij op z’n mooist wanneer de lichten aangaan. Het eten was heerlijk, van zwaardvis tot een supermals stoofpotje, afgesloten met een espresso of een Ierse (!) single malt. Ik denk dat we het volgend jaar maar in mei of juni moeten houden. Iets meer zon en warmte zou niet onaardig zijn. Soms moet je breken met tradities. Ja toch, niet dan?

Voor meer foto zie ons album op Facebook!