Onmisbare designtool van Nederlandse bodem

De tool maakt het makkelijker voor een developer om het ontwerp van een designer één op één over te nemen. De app is vector-based, dit houdt in dat de ontwerpen te schalen zijn en daardoor altijd scherp weergegeven worden of je de site nu op je laptop, tablet of mobiel bekijkt. Door de handige artboards en grids kan je je ontwerp perfect passend maken voor elk device.

Het werken in Sketch spreekt door de overzichtelijke cleane interface zo voor zich dat iedereen er snel mee overweg kan. Over alle features is door de Nederlandse makers goed nagedacht. Sketch biedt je precies wat je nodig hebt voor het ontwerpen van websites. En is niet zoals Photoshop; een fotobewerkingsprogramma waar je óók websites mee kunt maken. Of zoals een blogger dit online mooi verwoordde:

De user interface in Photoshop is als papier snijden met een kettingzaag terwijl een schaar al genoeg is.

Symbols

Het werken met ‘symbols’ is zo’n doordachte Sketch feature die veel extra werk uit handen neemt. Dit doe je wanneer een object, bijvoorbeeld een knop, vaker in je websiteontwerp voorkomt. Wanneer je van deze knop een ‘symbol’ maakt en besluit dat deze toch groen moet worden i.p.v. rood hoef je dit slechts één keer aan te passen. Na slechts die ene handeling zie je dat de knop op al je artboards bijgewerkt wordt in de gewenste groen kleur.

Invision

Ook heeft Sketch een nauwe samenwerking met Invision. Een online app die we al langer gebruikte om klanten een preview te laten zien van hun nieuwe of gerestylde website, voordat deze technisch gebouwd is. Door dit samenwerken kan je met 1 druk op de knop je ontwerp uit Sketch omzetten naar een online preview in Invision.

Wilt u ook een nieuwe of gerestylde website laten ontwerpen? Kijk op Websites of mail naar ewout@reprovinci.nl

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding