Nieuw design en UX voor Groepsgebouw.nl

14 september 2017 - Ewout Brons

Bij de Paasheuvelgroep houden ze van de natuur en staat service centraal. Met 44 groepsverblijven en 3 campings biedt de Paasheuvelgroep groepsovernachtingen in de natuur door heel Nederland. Hierbij heeft de Paasheuvelgroep, vanuit de oorspronkelijke roots, de wens om jongeren kennis te laten maken met normen, waarden en wat het behelst om samen te werken.

De insteek is dat de accommodaties voor iedereen betaalbaar blijven zonder verlies van service en kwaliteit. Daarnaast hebben ze de inzet om het organiseren van groepsovernachtingen zo makkelijk mogelijk te maken. Allemaal elementen die terug moesten komen binnen het vernieuwde groepsgebouw platform.

Wat waren de uitgangspunten voor verbetering

Het hoofddoel bij de vernieuwing van de website was om van het geheel een moderne en betere versie te maken. Een versie die beter aansloot bij wat de Paasheuvelgroep voor organisatie is. Waarbij het nog makkelijker zou worden voor scholen en verenigingen om te vinden wat ze nodig hebben bij de verschillende accommodaties die aangeboden worden. Altijd uitgaand van het feit dat bij scholen en verenigingen de beschikbaarheid, de prijs en de indeling van een accommodatie leidend is in de keus.

Meer persoonlijkheid

Door de hele website heen is het beeldmateriaal belangrijker gemaakt. Het doel was om bezoekers meer inzicht te geven in de sfeer en de omgeving waar ze uiteindelijk naar toe gaan. Daarnaast is alle content herschreven om aan te sluiten bij de persoonlijke manier van omgang die de Paasheuvelgroep kenmerkt. Want los van budgettaire keuzes moet een organisatie of school zich uiteraard ook welkom voelen.

Gebruiksvriendelijker

De accommodatie-pagina heeft in het vernieuwde ontwerp meer focus op de informatie die in eerste instantie direct relevant is voor het maken van de keuzes.

De zoekfunctie is versimpeld. Op de resultatenpagina wordt de prijs aangepast op basis van je ingevulde gegevens. Zo zie je altijd de relevante prijs voor jouw datum en hoeveelheid personen.

Conversie-gerichter

De prijs is gelijk zichtbaar en je krijgt de mogelijkheid om direct een optie aan te vragen met de in de zoekopdracht ingevulde wensen en voorkeuren. Mocht je druk bezig zijn met kijken naar de accommodatie, dan wordt onderaan de pagina opnieuw de mogelijkheid geboden om een optie aan te vragen. De optie aanvragen zelf gebeurt op dezelfde pagina met een flyout. Opnieuw worden hierbij alle eerder opgegeven (zoek)voorkeuren onthouden, waardoor het aanvragen van een optie nog sneller gaat.

Al met al hebben we met deze aanpassingen een flinke verbetering doorgevoerd op basis van wie de Paasheuvelgroep als organisatie is. Een oplossing die bij ze past en waarbij zij hun eigen klanten weer beter mee kunnen bedienen.

Bekijk groepsgebouw.nl

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding