De juiste tools voor je website

Voor betonnen muren komt er een andere boor uit de kast dan voor boren in hout. Hoe goed onze oude vertrouwde betonboor ook is, voor een klein gaatje in een gipswand of een spaanplaatje is hij niet geschikt. Op dezelfde manier kijken we bij webdevelopment ook naar onze tools. We zoeken de tools die het beste gaan werken.

We krijgen geregeld de vraag of we een site op Wordpress kunnen bouwen. Nu kunnen we op elk CMS een website bouwen maar of het de meest optimale optie is is maar de vraag. Ook wij kijken naar de juiste tool. Een blog/artikel georiënteerde site maken met Wordpress is goed te doen maar om het voor een informatie-site of applicatie met koppelingen te gebruiken moet het in teveel bochten gewrongen worden.

Onze open-source aanpak: Kirby + Kickstarter

Omdat Wordpress uit een te grote en rigide bak aan functionaliteiten bestaat zijn we verder gaan kijken. Op zoek naar mogelijke kandidaten voor ons basissysteem hebben alle grote systemen de revue gepasseerd. Een van de weinige die al onze tests, beproevingen en vergelijkingen doorstond was Kirby CMS. Dus we zijn het in gaan zetten. En dat is een gouden zet geweest. Kirby is in de basis een helemaal "leeg" systeem met bouwblokken die ingezet kunnen worden. Met die bouwblokken hebben we een set gebouwd die we onze Kirby-Kickstarter noemen. Het is een systeem wat de meest gebruikte benodigdheden bevat en wat totaal om onze workflow heen is gevormd. Dat de aanpak werkt is relatief te meten door het plezier wat we hebben in het ontwikkelen van de sites. Maar ook absolute cijfers beginnen te vormen: De hoeveelheid supportvragen is drastisch omlaag gegaan, de stabiliteit van de websites is omhoog gegaan en de ontwikkeltijd omlaag.

De juiste tool voor (maatwerk)ontwikkeling

Omdat Kirby zo'n modulaire basis heeft is heel eenvoudig een systeem te bouwen wat exact aansluit op de wensen. De blokken die al bestaan in Kirby zijn heel gestructureerd opgezet, waardoor er heel intuïtief gebouwd kan worden. Er is goed nagedacht over de blokken, de vorm past perfect bij onze workflow.

Gebruiksgemak, zowel aan de voorkant als de achterkant

Waar Wordpress (en Joomla, en veel andere CMSen) in de admin-omgeving een grote bak van tabjes, vinkjes en opties is in de admin-omgeving is Kirby totaal om het project heen te bouwen. Het design wordt helemaal omgezet naar eenvoudige en goed gestuurde invulvelden. Daarbij zorgen we voor veel inline-documentatie: Bij velden staat vaak een kleine helptekst over wat het aan de voorkant van de site oplevert of wat er als voorbeeld in kan staan.

Optimale performance

Door de manier waarop Kirby technisch is opgezet is de performance extreem goed. Zelfs zonder caching (caching: van te voren voorbereiden van pagina's) zijn pagina's zo snel dat pagina's meestal binnen 300 tot 500ms geladen zijn. Daarnaast heeft Kirby heel eenvoudige manieren om bepaalde onderdelen van de site van te voren al te genereren (cachen) waardoor de snelheid nog verder omhoog kan. En die snelheid maakt uit! Uit onderzoeken blijkt dat snellere websites meer tevreden klanten opleveren.

De juiste tool

Met Kirby hebben we een sterke basis om een groot deel van onze projecten goed op te kunnen zetten. We zijn daar enorm enthousiast over en we laten je graag zien hoe we te werk gaan en hoe dat er dan uit komt te zien. Maak gerust een afspraak.

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding